By Water

By Water

måndag 1 juli 2013

Torsk på Talli, förlåt Trondheimsfjorden.

Varje år så brukar vi under våra Laxveckor slappna av med en kortare tur ut i fjorden för att fånga lite "matfisk".
Min fisksoppa ala "Rogstad" är redan vida känd.
Denna soppa kan innehålla lite av varje som vi har fångat i fjorden spetsat med lite vitt vin, grädde osv.
Detta år så var Krille nyfiken på om det norska fjordfisket från land verkligen var så bra som det sägs.
Prat om Blekor och Sejar mellan 4-6 kilo triggade honom rejält.
Kort och gott så åkte vi ut vid 06.00 efter att noga ha studerat tabellen gällande ebb och flod. Första platsen var allt för grumlig pga flommvatten från Gaula men ute på en oftast kraftigt strömsatt udde så funkade det fint.
Här nedan kommer lite exempel på vad som fångades med ett 8 fots spö i 10-20 grams klassen. Snacka om tunggung.
 
Torsk med 9 och 4,5 kg i topp.


 
Mycket god mat blev det.
 
TL Mats