By Water

By Water

måndag 7 februari 2011

På begäran.







Kan börja med att säga att dagen blev hugglös, fisklös och vindlös. Vart tog den utlovade sydvästvinden på 9 m/s vägen? I stället fick vi bleke, klart vatten och svag vind.



Och trots att jag hade sällskap av kusträvar som Harry och Lundin så kammade vi alltså noll.






Därför kör jag på Harry och Lundins begäran ett smärre bildspel om deras gemensamma vän. Mannen som gav orden "i all enkelhet" ett ansikte. Mannen som gav uttrycket "äta soprent" en mening.






Henke är en minst sagt snål man. Själv hävdar han att det är det finska påbrået i honom. Andra vänner till honom i Vinslöv hävdar att det är "rikast när man dör" som gäller.






Jag vet inte än, men visst har detta orginal en del egenheter för sig. Bilderna idag handlar om förra årets trip till Orkla och vad som kan hända om man är för snål för att hyra en hytta med sängplats åt alla. En tvåmanshytta med utsikt mellan golvplankorna är ju trots allt billigare än en med sängplats åt alla samt med isolering i väggarna.






Bilden uppe till vänster föreställer 2 trötta Laxfiskare i varsin säng.






Bilden i mitten föreställer 1 st utmattad Laxfiskare som "i all enkelhet" får lida för sin snålhet.






Bilden till höger visar samma herre då han upptäckt hur många ören han tjänar på att ha uppfunnit ett eget groggaglas i plast.






Med hopp om bättring och bättre planering 2011!?






TL Mats