By Water

By Water

lördag 11 december 2010

December.


Is på åarna och bäckarna där jag har varit förbi idag. Tanken var att kanske få fota någon stor trött Lax eller Havsöring som stod vid kanten för att vila upp sig efter leken.

De höga vattenflödena har i år totalt spoilerat mina möjligheter att ta bilder på leken.

Bidrar därför istället med en bild från majlaxfisket så att man får lite extra längtan efter en ny säsong.


Fortsätter att vara totalt oförstående över hur folk tvunget skall fiska oktoberlax i Lagan.

De vill inte vara utan den fina gemenskapen säger de?

Då är min motfråga.

Varför står man inte där och har "den fina gemenskapen" i maj eller augusti då istället när fisken dessutom är kanonfin?

Vidare undrar jag om de hade köpt svart lekmogen Lax i fiskbutiken och varför inte denna typ av fisk i så fall saluförs?

Man påstår dessutom att vi andra bara är avundsjuka för att de har ett så "bra fiske" i oktober och att det är därför som det protesteras mot detta fisket varje säsong.

Om avundsjuka handlar det knappast. Då är ju i så fall merparten av Laxfiskevärlden "avundsjuk" eftersom man stänger sina älvar innan fisken blir alltför lekmogen.

Tror även att de allra flesta av kritikerna mot oktoberfisket för länge sedan har fångat sina fiskar som skall behållas som mat fisk långt tidigare under säsongen.


Nej, jag tror ändå till sist att det för dessa herrar handlar om att fylla frysboxen med fisk, OAVSETT om fisken är svart, lekmogen eller i någon annan kondition.

Speciellt då den i Lagan står tätt packad nedanför ett definitivt vandringshinder och är aggresiv och hugger på allt som kommer tillräckligt nära.


Nej, stoppa omedelbart oktoberfisket och satsa på marknadsföring av det tidiga fisket efter den blanka stora Laxen.


TL - Mats